Onze smaken

Wij verwelkomen u van harte om eens onze sensationele ijssmaken te komen proeven.

Jij nodigt de gasten uit Wij doen de rest

Cookies - Biscottino

De basis van cookies is een eidooier crème. De biscotti is een zandkoekje met cacao en chocoladepasta. (MEC3)

Kan sporen bevatten van: pinda’s en sesamzaad

Vanille - Vaniglia

Vanille is afkomstig van de klimorchidee. De naam komt van het Spaanse woord vainilla (peulschil). De plant komt oorspronkelijk uit Mexico. Tegenwoordig is Madagascar de grootste producent van vanille. De vruchten (eigenlijk bessen) worden onrijp geplukt en gedroogd, waardoor ze veranderen in een zwart glimmend vanillestokje. Wanneer je het vanillestokje doormidden snijdt, zie je binnenin kleine zwarte zaadjes (vanillemerg).

De grootste gebruiker van natuurlijke vanille is Coca-Cola. Toen in 1995 het recept werd veranderd en er geen natuurlijke vanille meer werd gebruikt, storte de economie van Madagascar in. Gelukkig voor hen ging Coca-Cola snel weer over naar natuurlijke vanille.

Kan sporen bevatten van: noten, soja en zwaveldioxide

Kinderbueno - Uovo di Bambini

Het verrassingsei is een hol chocolade ei. Het ei is oorspronkelijk in 1972 ontworpen door de Italiaanse snoepfabriek Ferrero. Deze variegato is op basis van witte chocolade met Nocciolosa er doorheen verwerkt. Nocciolosa is een hazelnootpasta met cacao.

Kan sporen bevatten van: pinda’s en sesamzaad

Mokka - Moka

Mokka is vanuit vroeger een type kofieboon vernoemd naar de Jemenitische stad Mokka. Jemen was in de tijd van Marco Polo de belangrijkste producent van koffie. Het verhaal over de mokkaboon zou zijn dat Marco Polo de boon heeft ontdekt in zijn reis terug uit China. De bemaanig had enorme honger, dus meerden ze aan in het zuiden van het Midden-Oosten. Zo zou de mokkaboon naar Europa zijn gekomen. Als je nu kijkt wat er gezegd wordt over de smaak mokka, komt er een verschil tussen mokka en koffie naar boven.
Koffie wordt als smaakmaker gebruikt in gebak, taart en ijs. Hiertoe wordt sterke koffie gezet, mokka genoemd, die daarna verwerkt wordt in bijvoorbeeld ijs, crème, cakebeslag en tiramisu.

Kan sporen bevatten van: 

Witte chocolade - Cioccolata bianca

Witte chocolade is chocolade die geen cacaopoeder, maar cacaoboter, gecondenseerde melk, suiker en vanille bevat. Door het missen van de cavaopoeder mag witte chocolade eigenlijk geen chocolade worden genoemd.
Witte chocolade werd voor het eerst in 1930 in Zwitserland door Nestlé geproduceerd.

Kan sporen bevatten van: noten, pinda’s en sesamzaad

Citroen- Limone

Is een bekende gele citrusvrucht. De citroenboom is de enige bekende boom die 4 maal per jaar vrucht draagt. De citroenschil glanst omdat deze net na het oogsten wordt voorzien van een klein laagje was. De vrucht bevat veel vitamine C. 100 Gram citroen bevat 53 mg vitamine C.
Citroen ijs wordt gemaakt van Siciliaanse citroenen. Deze worden algemeen beschouwd als de allerlekkerste.

De excentrieke zure smaak van citroen, proef je duidelijk terug in het ijs.


Smurf - Puffo

Smurfen ijs heeft zijn populariteit te danken aan de de naam en aan de kleur. Veel kinderen kiezen deze smaak omdat de kleur hen enorm aantrekt. De smaak van smurfen ijs kun je het best omschrijven als vanille yoghurt. De mix waar dit ijs van wordt gemaakt bestaat voor de helft uit melk- en voor de helft uit vruchtenmix.


Kan sporen bevatten van: noten, soja en zwaveldioxide

Mango - Mango

De mango is na banaan het belangrijkste fruit uit de tropen. Het is een steenvrucht. De bloesem van de mangobloem is ook eetbaar en levert een zoete honing. De mango komt van nature voor in India waar de boom en de vrucht heilig zijn. Het mango ijs wordt gemaakt met de Alphonso mango, eveneens afkomstig uit India en heeft een duidelijke authentieke smaak.

Hazelnoot - Nocciola

De mooiste en lekkerste hazelnoten komen uit Piemonte. Piemonte is de grootste producent van hazelnoten. De hazelnoten uit Piemonte zijn ronder en hebben minder nerven waardoor ze minder vliesjes bevatten. De hazelnoten laten we zelf branden en zouten. Zodat ze optimaal tot hun recht komen in het ijs.

Aardbeien - Fragola

De aardbeienplant hoort bij de rozenfamilie. De aardbei is een schijnvrucht. In de symboliek staat de aardbei voor kortstondig genot. De vruchten hebben een hoog vitamine gehalte. Jonge kinderen kunnen soms een allergische reactie geven op het eten van aardbeien.
Aarbeien ijs is gemaakt van de Senga Sengana aardbeien en smaakt zoet met een frisse toon.


Stracciatella - Stracciatella

De naam stracciatella (straccia) betekent een beetje versnipperd. Stracciatella wordt in Italië voor meerdere recepten/gerechten gebruikt. Denk hierbij aan soep (stracciatella alla Romana) en een kaassoort (bewerkte mozzerella). Stracciatella ijs kent een blanke basis met daarin stukken callebaut chocolade. De chocolade wordt bijna op het laatst aan het ijs toegevoegd. De chocolade draait een minuut of twee mee. Hierdoor behoudt de stracciatella de grove, ambachtelijke structuur.

Kan sporen bevatten van: noten

Oreo cookies- Oreo cookies

Oreo is een chocolade koekje met een vanille vulling.
Het oreo koekje is voor het eerst geproduceerd in 1912 in een fabriek in New York. Deze fabriek stond aan de 9th avenue tussen 15th en 16th street. Dit blok staat bekend als de Oreo way.
Inmiddels is het zwart-witte koekje het best verkochte koekje ter wereld.
Amerikanen twisten het koekje open, eten de vanille vulling op en dopen het koekje in de melk.


Kan sporen bevatten van: noten, pinda’s en sesamzaad

Yoghurt - Yogurt

Yoghurt is een melkproduct dat bestaat uit melk en melkzuur. Melkzuur ontstaat door fermentatie. Hierbij worden melksuikers omgezet in melkzuur door melkzuurbacteriën. Afhankelijk van de melk die je gebruikt is yoghurt vol, halfvol of mager. Yoghurt heeft een zuurdere smaak dan melk en heeft een dikkere structuur.

Kan sporen bevatten van: 

Snickers - Snickers

Snickers is een gevulde chocoladereep bestaande uit nougat, caramel, en geroosterde pinda’s omhuld met chocolade. De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars. In een reep zitten 242 kcal.

Kan sporen bevatten van: 

Karamel fudge - Fudge al caramello

Fudge is snoep dat is gemaakt van boter, poedersuiker en melk. Dit wordt verhit en met een garde opgeslagen tijdens het afkoelen, zodat er een romige substantie ontstaat.

Kan sporen bevatten van: 

Yoghurt Amarena- Yogurt Amarena

Een combinatie van romige yoghurt met amarena kersen. Amarena kersen zijn zure, donkere kersen uit Bologna en Modena. Na het plukken worden ze ingelegd op zoete siroop. Dit zorgt voor de typerende smaak van amarena kersen. Ze worden ook veel gebruikt als decoratie.

Kan sporen bevatten van: 

Pistache - Pistacchio

De pistache noten komen uit Bronte. Het stadje Bronte ligt aan de voet van de Etna in Sicilië. 
Sicilië is de enige plek in Italië waar pistachenoten worden geteeld. De oogst is één keer in de twee jaar opdat de boom haar kracht kan behouden. De minerale zouten in de vulkanische terroir zorgen voor een unieke zilte nasmaak.

Kan sporen bevatten van: soja en zwaveldioxide

Frambozen - Lampone

De frambozenplant behoort tot de rozenfamilie en is in heel Europa van nature een voorkomende plant. De vrucht is als voedsel al sinds de vroegste tijd in gebruik. Frambozen bevatten veel anti-oxidanten.
Frambozen ijs heeft een frivole, frisse smaak.


Kan sporen bevatten van: 

Bosvruchten - Frutti di bosco

Een samenstelling van frambozen, bramen, bosbessen en aardbeien.
Deze smaak heeft de frisheid van de verschillende vruchten.


Kan sporen bevatten van: 

Tropical - Tropicale

Deze smaak is een combinatie van 3 verschillende tropische vruchten. Een blend van ananas, mango en passievrucht. Een zoet frisse smaak, die vooral met hogere temperaturen in de smaak valt.

Kan sporen bevatten van: 

Ciambella & Grisby - Ciambella & Grisby

Citroencake ijs met citroencrème en kleine stukjes grisbi koek, dit is een Italiaans biscuitje wat gevuld is met een crème. Deze koekjes worden in verschillende smaken gemaakt. Deze koekjes zijn een populair tussendoortje bij de Italianen.

Kan sporen bevatten van: 

Scrombolone - Stracciatella

De naam stracciatella (straccia) betekent een beetje versnipperd. Stracciatella wordt in Italië voor meerdere recepten/gerechten gebruikt. Denk hierbij aan soep (stracciatella alla Romana) en een kaassoort (bewerkte mozzerella). Stracciatella ijs kent een blanke basis met daarin stukken callebaut chocolade. De chocolade wordt bijna op het laatst aan het ijs toegevoegd. De chocolade draait een minuut of twee mee. Hierdoor behoudt de stracciatella de grove, ambachtelijke structuur.

Kan sporen bevatten van: noten

Brownie - Brownie

Een brownie is een klassiek Amerikaans dessert. Er bestaan veel varianten, maar wel allemaal met de smaak van chocolade. Brownies zijn van oorsprong een dessert, maar wordt tegenwoordig onder het gebak geschaard. De naam Brownie kwam voor het eerst in een kookboek voor in het jaar 1896. Dit dessert/gebak heeft dus al een historie. Waar de naam Brownie vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Volgens de meeste verhalen komt de naam van het kinderboek Brownies van Palmer Cox (1887) Men zegt dat de ondeugende wezentjes in het boek de inspiratie zijn voor de naam Brownie

Kan sporen bevatten van: 

Passione dolce (zoete passie) - Passione dolce

Deze smaak heeft een basis van witte chocolade    

Kan sporen bevatten van: 

Citroen basilicum - Basilico limone

De naam Basilicum komt van het oud-Griekse ‘Basileus’ wat koning betekent. Het is een veel voorkomend element in religeuze verhalen. De oorsprong van Basilicum ligt in India, hier is het een heilig kruid. De Indiërs kozen dit kruid uit om de eed te zweren bij de rechtbank. De Grieken kenden het kruid geneeskracht toe. In Italië gaf een pot basilicum voor het raam aan dat een vrouw op zoek was naar een man en in Mexico draagt men een paar blaadjes basilicum in de broekzak tegen het verlies van geld. Basilicum heeft een verfrissend en stimulerend effect op de geest.
De combinatie citroen basilicum geeft een fris kruidige smaak.

Kan sporen bevatten van: 

White chocolate salty peanuts - Stracciatella

De naam stracciatella (straccia) betekent een beetje versnipperd. Stracciatella wordt in Italië voor meerdere recepten/gerechten gebruikt. Denk hierbij aan soep (stracciatella alla Romana) en een kaassoort (bewerkte mozzerella). Stracciatella ijs kent een blanke basis met daarin stukken callebaut chocolade. De chocolade wordt bijna op het laatst aan het ijs toegevoegd. De chocolade draait een minuut of twee mee. Hierdoor behoudt de stracciatella de grove, ambachtelijke structuur.

Kan sporen bevatten van: noten

Fristi - Fristi

Fristi is een melkdrank gemaakt door campina, maar al door Nutricia in 1955 op de makrt gebracht. Deze drank is in Nederland en Belgie te verkrijgen. De smaak is een combinatie van aardbeien, frambozen en kersen.

Kan sporen bevatten van: 

Yoghurt Limoncello - Limoncello di yogurt

Een combinatie van romig yoghurt ijs met een Italiaanse citroenlikeur. Yoghurt Limoncello ijs bevat geen alcohol. Limoncello heeft een alcoholpercentage van rond de 30%. Deze likeur wordt voornamelijk in het zuiden van Italië geproduceerd. Traditioneel wordt het gemaakt van Siciliaanse citroenen. Het drankje hoort heel koud geserveerd te worden, het liefst in een bevroren glas. De combinatie zorgt voor een fris ijsje met een licht zuurtje.

Kan sporen bevatten van: 

Stroopwafel - biscotto allo zucchero caramellato

De stroopwafel is een Hollands product. In het begin van de 19e eeuw wordt de koek voor het eerst in Gouda gemaakt met stroop en werden in de volksmond armenkoeken genoemd.Toen waren het nog deegresten De oorspronkelijke naam is siroopwafel die bestaat uit twee wafelhelften met ruitpatroon waar tussen zoete stroop zit. Stroopwafel ijs is een variegato met een crèmebasis gecombineerd met stukjes stroopwafel en een caramelstroop.

Kan sporen bevatten van: 

Aranciolata - Aranciolata

De naam staat voor sinaasappel en chocolade. Het is een variegato bestaande uit een klassieke gele creme basis met chocolade beignets en stukjes geconfeite sinaassappelschil. Deze smaak is door familie Granucci zelf ontwikkeld.

Kan sporen bevatten van: 

Witte chocolade frabozen - Stracciatella

De naam stracciatella (straccia) betekent een beetje versnipperd. Stracciatella wordt in Italië voor meerdere recepten/gerechten gebruikt. Denk hierbij aan soep (stracciatella alla Romana) en een kaassoort (bewerkte mozzerella). Stracciatella ijs kent een blanke basis met daarin stukken callebaut chocolade. De chocolade wordt bijna op het laatst aan het ijs toegevoegd. De chocolade draait een minuut of twee mee. Hierdoor behoudt de stracciatella de grove, ambachtelijke structuur.

Kan sporen bevatten van: noten

Ricotta vijg - Ricotta con Fichi

Ricotta is een witte, zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta betekent opnieuw gekookt. Strikt genomen is ricotta geen kaas, maar een bijproduct ervan. Vijgen zijn één van de oudst bekende vruchten. Al rond 9000 voor Christus werden vijgen verbouwd. Vijgen zijn schijnvruchten, deze groeien uit de bloembodem. Vijgen zijn goed voor de spijsvertering. De vijg wordt traditioneel gebruikt als medicijn tegen keelpijn.
Het frisse van de ricotta met het zoete van de vijg maakt een bijzondere smaakvolle combinatie

Kan sporen bevatten van: 

Blueberry lemon cake- Torta di mirtillo limone

De naam zegt het natuurlijk al. Een citroentaart met blauwe besjes. Geen historie over deze taart te vinden. Het is een frisse variegato met prachtige kleuren.

Kan sporen bevatten van: 

Meloen - Melone

Meloen is familie van de komkommer. Het is van oorsprong een groene vrucht en bevatten gemiddeld 90% water en 25 mg vitamine C. Meloen ijs wordt gemaakt van de Cantaloupe meloen. Het heeft een friszoete smaak.

Kan sporen bevatten van: 

Deel op Facebook
Deel op Whatsapp